Wij en derden maken gebruik van cookies, om het surfgedrag over verschillende websites te volgen, om de effectiviteit van advertenties te registreren en te optimaliseren, om , om onze website te verbeteren, om de website naar behoren te laten werken, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacyverklaring. Klik hier voor meer informatie. Sluit deze melding

Soorten mos

Soorten mos

De soorten mos in onze mosproducten

De soorten mos dat wordt gebruikt in onze mosproducten zijn afkomstig uit Scandanavië. Het betreft de mossoorten rendiermos, bolmos en platmos. Voordat de verschillende soorten mossen worden gebruik in de mosproducten worden het gedroogd, geconserveerd en gekleurd. Door deze bewerkingen is het mos niet meer levend, maar blijft zacht en wordt het brandvertragend en vuilafstotend. Bij een lage luchtvochigheid, onder de 30%, kan het mos wat stugger aanvoelen. Wanneer de luchtvochtigheid weer toeneemt zal de elasticiteit weer terugkomen bij de diverse soorten mos

De kleuren van de soorten mos

Naast de standaard kleuren die wij gebruiken in de mosproducten is het mogelijk bij aanvraag te kiezen voor een andere kleur. Na de kleuring is het mogelijk dat er wat kleur afgeeft, dit is echter makkelijk schoon te maken met wat water en zeep. Door dat mos een natuurproduct is kunnen er kleurverschillen zijn, maar ook in textuur en structuur. Hierdoor kunnen de mosproducten die u besteld iets afwijken wat u bij ons op de site ziet staan. 

Rendiermos

Rendiermos naturel

Het Rendiermos (ook wel Cladina) is hoort bij de Cladonia. Deze naam wordt vaak gebruikt voor de geslachtsnaam als het rendiermos gebruikt. De rendiermossen zijn korstmossen die struikvormig, groen en grijze keluren hebben met holle mergloze vertakkingen. Door de structuur van het mos wat op een hertengewei lijkt heeft het de naam rendiermos gekregen. In Lapland is het mos ook het hoofdvoedsel van de rendier.

BolmosBolmos 

Het bolmos (ook wel bekend met de naam Leucobryum glaucum) komt voor in Europa. Het mos wordt ongeveer 10 to 50 centimeter hoog. Door de dikte en structuur van het bolmos is het moeilijk te bewerken en toe te passen. Hierdoor is het een kostbaar mos om te gebruiken in de mosproducten. Na de bewerking van het bolmos blijft het zacht en behoud het zeer lang de geprepareerde kleur.

PlatmosPlatmos

Het platmos, ook wel Plagiothecium undulatum genaamd komt ook uit Europa. Met een groeihoogte van 10 tot 20 mm doet het platmos zijn naam eer aan. Met de basisbestanddeel van aardappelzetmeel van de speciale lijm wordt het platmos verwerkt in de mosproducten. 

Copyright © 2017-2018 Mosschilderijen.nl, onderdeel van Greenwall Designers